3 Mayıs 2013 Cuma

Shingeki no Kyojin


Anime adı : Shingeki no Kyojin
Anime Türü : Aksiyon , Dram, Fantastik , Süper-Güçler
Bölüm Sayısı : 4/25+
Yapım Yılı : 2013

2013 yılının en iyi animelerinden biri olacağı düşünülen Shingeki no Kyojin  özgün konusu,  çizim kalitesi, çarpıcı müzikleri ve efektleriyle ilk bölümden merak uyandırmayı başardı.

Konuyu özetleyecek olursak sadece zevk için insanları yiyen devlerin olduğu bir dünyada insanlar devlerden korunmak için onların ulaşamayacağı yükseklikte duvarlar inşa etmiş ve yüz yıl boyunca devlerden korunmuşlardır.  Fakat bir gün devlerin beklenmedik saldırısı ile her şey değişir. Bu saldırıda başkahramanımız Eren Jeager ‘in annesi gözleri önünde bir dev tarafından yenir.  Saldırıdan kardeşi Mikasa Ackerman ile birlikte kurtulan Eren o gün tüm devleri öldürmeye yemin eder.

Seri henüz dördüncü bölümde olduğundan senaryo hakkında yorum yapmak için biraz erken ama gözümüze takılanlara değinirsek Eren her shounen anime genci gibi iddialı ve sürekli devleri yok edeceğinden bahsediyor, devlerin nereden geldikleri tam olarak belli değil, saldırı günü evden ayrılan Eren'in babası hakkında da şimdilik bir bilgi yok. Tam olarak Erenle akrabalık bağlarını çözemediğimiz Mikasa güçlü ve akıllı oluşuyla ümit vaat ediyor, şimdilik sürekli Eren'i koruyor olsa da muhtemelen kısa sürede güçlenen gencimiz ore ga mamoru vazifesini üstlenecektir. Seri üç bölümlük girişten sonra karakterleri işlemeye, duygusal ve mizahi ögelere yer vermeye başlasa da genel anlamda epik sahneler barındırıyor.

Eğer biraz da sosyal söylemlerden dem vuracak olursak duvarlar arasında ve baskı altında yaşayan insanlar, insanları sömüren devler, duvarların sosyal sınıflara göre ayrılması, askeriye, kral ve dine değiniş tarzıyla fantastik unsurlar dışında mesajlar veriyor da olabilir.

Buyrunuz opening ile bitirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder